World Allergy Week van 13 tot 19 juni 2021

Datum
09/04/2021

De internationale allergieweek (World Allergy Week) vindt dit jaar plaats van 13 tot 19 juni. De focus ligt in 2021 op anafylaxie. Jaarlijks zet de WAO (World Allergy Organization) een onderwerp in de kijker om bewustwording errond te vergroten. Op donderdag 17 juni 2021 vindt een webinar plaats met een educatief luik en een live vragensessie rond anafylaxie. Meer informatie vindt u op de website van de WAO.

Het Allergiecentrum van AZ Jan Palfijn Gent, onder leiding van prof. dr. Ebo en prof. dr. Sabato, werd door de World Allergy Organization (WAO) erkend als WAO 'Center of Excellence' voor de periode 2020-2023. Een mooie erkenning voor het baanbrekende werk op vlak van onderzoek en onderwijs dat beide artsen leveren binnen de allergologie. Meer informatie vindt u op de website van ons ziekenhuis.

Prof dr. Ebo en prof. dr. Sabato leverden recent een significante bijdrage tot het advies van de Hoge Gezondheidsraad over COVID-19-vaccinatie bij patiënten met allergie en aanverwante aandoeningen. Lees het advies van de Hoge Gezondheisraad.

Prof. Dr. Didier Ebo

Allergieën en Immuniteitsziekten

                               

Prof. Dr. Vito Sabato

Allergieën en Immuniteitsziekten