Wegwijs in het ziekenhuis

Om u snel en eenvoudig naar de juiste locatie te begeleiden, werkt het ziekenhuis met een 'stratensysteem'. Elke arts, dienst of afdeling kunt u terugvinden in een 'straat'. Wanneer u langskomt voor een raadpleging of een opname zullen onze medewerkers van de dienst Inschrijvingen u meedelen in welke straat u moet zijn. Nadien volgt u de signalisatie in het ziekenhuis. U hoeft hiervoor geen plannen of andere aanwijzingen te volgen. Bij elke kamerdeur staat het straatnummer nogmaals vermeld.

Op weg met het stratensysteem in 3 stappen:

 1. Onthoud het nummer van de straat waar u moet zijn. Vaak krijgt u het straatnummer mee op een handig kaartje. In de inkomhal vindt u ook een overzichtsbord met alle ziekenhuisdiensten en hun straatnummer.
  Bijvoorbeeld: u komt op babybezoek naar de Kraamafdeling. Op het overzichtsbord leest u dat u in straat 372 moet zijn.
   
 2. Een straatnummer bestaat steeds uit drie cijfers. De eerste twee cijfers leiden u naar de juiste locatie. Het eerste cijfer geeft aan via welke route u de lift of trap moet nemen. Het tweede cijfer geeft aan op welke verdieping u moet zijn. Het derde cijfer geeft aan in welke vleugel de dienst zit.
  Bijvoorbeeld: straat 372
  ► U neemt de trap of lift via route 3
  ► U gaat naar verdieping 7
  ► U stapt uit en wandelt naar vleugel 2: de Kraamafdeling. 
   
 3. U kunt ook steeds de signalisatieborden in het ziekenhuis volgen.
  Bijvoorbeeld: straat 372
  ► U volgt 'Straat 300-399 (route 3)'
  ► U gaat naar verdieping 7
  ► U volgt 'Straat 372 - Kraamafdeling'