Week van de Valpreventie (23 - 29 april): doe mee aan onze workshops!

Datum
03/04/2018

Jan Palfijn Gent leert ouderen vallen en weer opstaan tijdens de Week van de Valpreventie

Tijdens de Nationale week van de Valpreventie, 23 tot 29 april, organiseren de kinesisten en ergotherapeuten van AZ Jan Palfijn Gent verschillende activiteiten rond valpreventie.

Ze laten patiënten en bezoekers via actieve workshops kennis maken met valtraining, bieden ondersteuning voor een betere mobiliteit van geriatrische en revaliderende patiënten en werken aan een beter evenwicht met tai chi-sessies. Iedereen krijgt de kans om aan den lijve te ondervinden hoe bepaalde medicatie het valrisico kan vergroten en hoe je een rollator praktisch en veilig kan gebruiken.

Met deze themaweek willen we mensen bewust maken van situaties die een risico meebrengen om te vallen én van de positieve invloed van valtraining en bewegen.

Het is vooral belangrijk om ouderen bewust te maken van valrisico’s aangezien zij enerzijds vaker vallen en anderzijds omdat bij hen de gevolgen vaak groter zijn met een verhoogd risico op botbreuken of zelfs overlijden. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat valpreventie de frequentie van valincidenten significant doet dalen én leidt tot minder ernstige gevolgen wanneer men toch ten val komt.

Voor meer informatie over de week van de valpreventie kan u ook terecht op de website www.valpreventie.be.

Praktisch:

  • Wanneer? 23 tot 29 april 2018
  • Locatie: AZ Jan Palfijn Gent, Watersportlaan 5, Gent
  • Inschrijven is enkel nodig voor de info- en doe-sessie op dinsdag 24 april
  • Gratis deelname aan de activiteiten

Bekijk hier in detail het programma: