Warmste Vroedvrouwen: pannenkoeken voor het goede doel

Datum
30/11/2018

In het kader van de Warmste Week worden onze vroedvrouwen van 3 tot 7 december 'de Warmste Vroedvrouwen'.

Samen zamelen ze geld in voor twee goede doelen: CKG 't Kinderkasteeltje en VZW Boven de Wolken. Aangezien de rode draad voor deze actie vertrekt vanuit de Werkgroep Sterrenkindjes is Boven de Wolken hun hoofddoel.

Wanneer onze verlosafdeling te maken krijgt met een Sterrenkindje (een kindje dat voor of rond de bevalling komt te overlijden), kunnen de vroedvrouwen de vzw Boven de Wolken contacteren zodat er een fotograaf belangeloos een fotoreeks komt maken. Deze foto's lijken vaak hele warme en belangrijke herinneringen voor de ouders waar ze troost uit putten.

CKG 't Kinderkasteeltje biedt opvoedingshulp aan gezinnen met kinderen van 0 tot 12 jaar die hulp nodig hebben bij de opvoeding en waarvoor met een tijdelijk hulpaanbod voldoende perspectief is op verandering. Voor deze VZW maken de vroedvrouwen geschenkpakketjes voor de kinderen met mutsen, speelgoed...

Praktisch

De vroedvrouwen zijn van 3 tot 7 december dagelijks tussen 10 en 15 uur te vinden aan hun kraam in de inkomhal waar ze verse pannenkoeken verkopen en uiteraard graag meer uitleg geven over de Werkgroep Sterrenkindjes.