Vernieuwd AZ Jan Palfijn Gent opent deuren

Datum
21/10/2014

Op 18 oktober 2014 opende het compleet gerenoveerde Jan Palfijnziekenhuis officieel zijn deuren. In minder dan twee jaar tijd veranderde het AZ Jan Palfijn Gent in een modern ziekenhuis met de meest performante technologische infrastructuur. Onder andere architecten en ingenieurs, maar ook artsen en verpleegkundigen staken de koppen bij elkaar. Met als resultaat een ziekenhuis van de toekomst: een modern en kwalitatief Jan Palfijn, mét nadruk op betaalbare zorg.

Met deze volledige vernieuwing zullen artsen en medewerkers ook de volgende jaren volop kunnen inzetten op kwaliteitsvolle zorgverlening. Dat benadrukten Gents burgemeester Daniël Termont en voorzitter van het Jan Palfijnziekenhuis Rudy Coddens op de plechtige opening van het ziekenhuis. Ook is alle zorgverlening ondergebracht op één site, de Watersportlaan. Waardoor iedereen toegang heeft tot alle toestellen, de meest moderne Operatiekwartieren, ...

Dankzij de gefaseerde aanpak van de werken en de opening van een tijdelijke ziekenhuisvleugel konden alle diensten van het ziekenhuis tijdens heel de renovatieperiode operationeel blijven. Het ziekenhuis en de aannemers stelden alles in het werk om de hinder voor de patiënten zoveel mogelijk te beperken.

Meer weten over het nieuwe Jan Palfijn? Klik hier.