Stoere bikers trappen griepvaccinatie op gang

Datum
05/10/2015

Griep is een uiterst besmettelijke ziekte die elke winter opnieuw opduikt. Gemiddeld krijgt één op de tien mensen griep. Meestal geneest men vanzelf na enkele dagen, maar bij sommige mensen kan de ziekte ernstige gevolgen hebben. Daarom zet het Gentse Jan Palfijnziekenhuis jaarlijks in op een intensieve griepvaccinatiecampagne bij medewerkers en artsen.

De campagne wordt elk jaar met een opmerkelijke actie gelanceerd. Dit jaar nodigde het ziekenhuis hiervoor 50 stoere Harley-Davidson bikers van de Westpoort 66 Chapter uit om zich als eersten te laten vaccineren. Want van de griepprik, heeft niemand schrik. En zeker geen stoere bikers, toch?

Investering in griepvaccinatie is meer dan de moeite waard

Binnen een ziekenhuiscontext is de ‘winst’ van een vaccinatiecampagne dubbel. Als voldoende zorgverstrekkers zich laten vaccineren, beschermen ze niet enkel zichzelf en hun huisgenoten, maar ook de patiënten die vaak reeds te kampen hebben met een zwakke gezondheid. Dankzij een aantal interne acties slaagt het Gentse Jan Palfijnziekenhuis er elk jaar opnieuw in om meer dan 600 zorgverleners te vaccineren.