Start bewegings- en valpreventieprogramma ‘Fit en in balans’

Datum
08/02/2016

AZ Jan Palfijn Gent biedt een nieuw bewegings- en preventieprogramma voor 70-plussers aan. Dit programma start op dinsdag 16 februari 2016 en duurt acht weken.

Dit initiatief werd reeds voorgesteld tijdens het symposium 'Met vallen en opstaan' en gaat nu echt van start.

Het oefenprogramma richt zich op de zelfredzaamheid van de oudere thuis en heeft als doel om de conditie, de mobiliteit en het evenwicht van de oudere te onderhouden en verbeteren door middel van een ruim aanbod aan oefeningen en infosessies. Het programma wordt gegeven en opgevolgd door een multidisciplinair team van gespecialiseerde therapeuten en artsen.

Jarenlange ervaring toonde in Nederland aan dat deze therapie zorgt voor een verbetering van de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) en een vermindering van het risico om te vallen.

Het programma is geschikt voor thuiswonende 70-plussers die zich zelfstandig kunnen verplaatsen.

Mensen met (ernstige) osteoporose, beperkte mobiliteit of belangrijke cognitieve problemen komen voorlopig niet in aanmerking.

Bent u zelf kandidaat-deelnemer of wenst u iemand door te verwijzen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met het dagziekenhuis geriatrie voor een vrijblijvend intakegesprek.

Contactgegevens dagziekenhuis geriatrie: 09 224 83 63

Flyer Fit en in balans