Revalidatie na COVID-19

Nadat je genezen bent van een COVID-19-besmetting, kan je nog een zekere periode gevolgen ondervinden in je dagelijkse leven. Heel wat patiënten kampen na hun herstel van COVID-19 met fysieke klachten, o.a. kortademigheid, verminderde spierkracht, gewrichtsstijfheid, smaakverlies, een verminderde conditie. Je kan deze klachten vermijden of verminderen door op tijd te starten met revalidatie.

Wat houdt ons post-COVID-revalidatietraject in?

De revalidatieafdeling van ons ziekenhuis biedt een ambulant en multidisciplinair post-COVID-traject aan. Het multidisciplinaire post-COVID-team bestaat uit:

  • Revalidatieartsen

De revalidatie start met een consultatie bij een van onze revalidatieartsen (Fysische geneeskunde). Zij bekijken of er bijkomende onderzoeken nodig zijn en beslissen welke individuele aanpak het best bij jou past.

  • Kinesitherapeuten

Onze kinesitherapeuten staan in voor de fysieke reconditionering. Er wordt oefentherapie aangeboden om je conditie, spierkracht, gewrichtsbewegelijkheid, evenwicht en coördinatie te verbeteren. De belangrijkste vitale parameters zoals bloeddruk, hartritme, ademhalingssnelheid en saturatie worden daarbij in de gaten gehouden.

  • Ergotherapeuten

Onze ergotherapeuten overlopen samen met jou jouw fysieke klachten na COVID. Zij maken een goede inschatting van jouw belastbaarheid en staan in voor activiteitenmanagement en cognitieve screening.

  • Diëtisten

Als je je smaak kwijt bent als gevolg van een COVID-besmetting, kan je een afspraak maken bij onze diëtisten.

  • Psychologen

Als je merkt dat je mentale ondersteuning nodig hebt, kan een afspraak met een psychologe een meerwaarde voor jou betekenen.

Praktisch

  • Je sport in groep samen met maximum zeven andere patiënten.
  • Driemaal per week, telkens in de namiddag op maandag, woensdag en vrijdag.
  • Na vier weken volgt een controleraadpleging bij de revalidatiearts. Het programma kan eenmalig verlengd worden met nog eens vier weken.

Hoe kan je je aanmelden?

Je hebt voor deze revalidatie geen doorverwijzing van je (huis)arts nodig. Je kan rechtstreeks contact opnemen met de dienst Fysische geneeskunde (09 224 87 87). Bij je eerste consultatie ontvang je de nodige documenten zoals een voorschrift voor de revalidatie.