Prof. dr. Manu Malbrain aangesteld als nieuwe hoofdarts AZ Jan Palfijn Gent

Datum
20/05/2021

Gisteren (19 mei) heeft de Raad van Bestuur van AZ Jan Palfijn Gent prof. dr. Manu Malbrain officieel aangesteld als nieuwe hoofdarts van het ziekenhuis. Prof. dr. Malbrain was eerder campushoofdarts van ZNA Stuivenberg en St-Erasmus. “We zijn ervan overtuigd dat prof. dr. Malbrain de juiste persoon is om ons medisch beleid verder vorm te geven binnen de missie en visie van AZ Jan Palfijn Gent en het zorgstrategisch plan op netwerkniveau”, reageert voorzitter Rudy Coddens uit naam van de Raad van Bestuur. “Zijn ervaring in innovatie zal ons alleen maar sterker maken om kwaliteit en continuïteit van de zorg te blijven bieden.”

Praktijkervaring als clinicus en manager
Prof. dr. Malbrain (56) studeerde in 1991 af als arts aan KU Leuven, genoot nadien een basisopleiding als algemeen internist en bekwaamde zich verder in de intensieve zorgen. De afgelopen 25 jaar bouwde hij heel wat praktijkervaring op, niet alleen als clinicus maar ook als leidinggevende en manager in verschillende ziekenhuizen, waaronder ZNA en UZ Brussel. Vier jaar lang was hij ook campushoofdarts van ZNA Stuivenberg en St-Erasmus. Als stichtend voorzitter van IFA (International Fluid Academy) en WSACS (The Abdominal Compartment Society) wist hij daarenboven een internationaal netwerk uit te bouwen. De voorbije drie jaar reorganiseerde hij als crisismanager de dienst Intensieve Zorg van UZ Brussel.

Binnenkort van start
Op 1 juli 2021 gaat prof. dr. Malbrain effectief aan de slag als onze nieuwe hoofdarts en keert hij zo als geboren Dendermondenaar een stukje terug naar zijn Oost-Vlaamse roots. Tot dan blijft dr. Bart Van Daele onze hoofdarts ad interim.


Copyright foto: Joris Put