Onze hoofdverpleegkundige COVID-afdeling is ‘Zorgpersoonlijkheid van het Jaar’

Datum
29/04/2021

Isabelle Persoons, hoofdverpleegkundige van onze COVID-19-afdeling, heeft donderdagavond een award van ‘Zorgpersoonlijkheid van het Jaar’ in de wacht gesleept. De prijs werd uitgereikt tijdens het event ‘Zorgwerkgever van het Jaar’ van ZORG Magazine. “Dit is een bekroning voor het hele team én het hele ziekenhuis, want van poetsploeg tot beleid: elke schakel moet sterk staan in deze strijd”, reageert Isabelle.

De titel van 'Zorgpersoonlijkheid van het Jaar' werd haar uitgereikt door eerste minister Alexander De Croo, die ook een persoonlijk dankwoord toesprak aan Isabelle voor het hard werk van het afgelopen jaar.  
Hoewel de ereplaats naar Marc Noppen (CEO UZ Brussel) ging, werden de 3 genomineerden op het podium uitgeroepen tot 'Zorgpersoonlijkheden van het Jaar'. 
 

“Bekroning voor ons allen”

Via een bijzondere livestreamfinale vanuit de Gentse Minard Schouwburg deelde ZORG Magazine tien awards uit aan zorgorganisaties en AZ Jan Palfijn Gent haalde met hoofdverpleegkundige Isabelle Persoons het podium voor ‘Zorgpersoonlijkheid van het Jaar’. “Dit raakt me persoonlijk heel erg”, vertelt Isabelle. “Ik deel deze prijs met mijn team. Het is een bekroning voor ons allen, na een lange periode met hoge werkdruk, ups en downs en heel snel schakelen. Ik ben ook alle andere diensten en collega’s zeer erkentelijk want dankzij hun hulp en steun kunnen we elke dag warme, kwaliteitsvolle en veilige zorg blijven bieden. Deze prijs is er eigenlijk eentje voor het hele ziekenhuis. Het geeft ons allen een mooie boost.”


Straffe madam

Isabelle Persoons werkt al bijna 22 jaar in AZ Jan Palfijn Gent, waarvan 15 jaar als hoofdverpleegkundige. Ze staat gekend als een goedlachse, gedreven, creatieve en professionele steunpilaar en teamplayer. Als fervente (marathon)loopster weet ze wat doorbijten is en blijft ze alles op alles zetten. Collega’s noemen haar een “straffe madam” en zelfs “een moedertje voor het team”.

“Voor patiënten, families en collega’s is ze er eentje uit de duizend”, bevestigt Edwin Moerenhout, verpleegkundig en paramedisch directeur bij AZ Jan Palfijn Gent. “Een leidinggevende als Isabelle is goud waard. Op korte tijd en in ongeziene omstandigheden heeft ze onze COVID-19-afdeling mee op poten gezet. Mede dankzij haar verlenen we er zorg op een gestroomlijnde, veilige én menselijke manier. Bovendien heeft ze oog voor elke medewerker en brengt ze een goede teamspirit met zich mee. Isabelle verdient dit dubbel en dik.”