Kankerbehandeling

Oncorevalidatie naar tweede ronde van in4care innovatiewedstrijd!

Datum
24/11/2017 - 13:45

In4care deed een oproep voor innovatieve projecten die de zorg menselijker maken. Binnen verschillende categorieën wordt een winnaar beloond met 10.000 Euro.

Het team van de oncorevalidatie van AZ Jan Palfijn Gent diende een project in dat kankerpatiënten van bij het begin van hun behandeling helpt om te blijven bewegen en is één van de drie laureaten voor de tweede ronde. 

VZW OIGO schenkt drie relaxzetels en 12 boemerangkussens

Datum
19/07/2016 - 16:00

OIGO (Opgeven Is Geen Optie), een VZW uit Laarne-Kalken die zich inzet om het comfort voor kankerpatiënten te verbeteren, schonk de diensten Oncologie en Palliatieve Zorgen van het AZ Jan Palfijn Gent drie elektrische relax- en massagezetels en 12 boemerangkussens.

Sinds de overhandiging begin juli is dit materiaal beschikbaar voor de patiënten. Het ziekenhuis is OIGO zeer dankbaar voor deze mooie gift die de patiënten extra comfort en een moment van ontspanning biedt aanvullend op de behandeling.

Goede scores voor behandeling borstkanker

Datum
18/02/2015 - 12:45

Het Vlaams Indicatorenproject publiceerde de resultaten inzake de behandeling van borstkanker. Jan Palfijn legt opnieuw sterke cijfers voor. Zo is bijna 9 op 10 van onze patiënten 3 jaar na een behandeling nog in leven.