Jan Palfijn in cijfers

Het AZ Jan Palfijn Gent AV(*) is een dynamisch, pluralistisch en sociaal ziekenhuis waarbij laagdrempeligheid van het zorgaanbod op de eerste plaats komt. Patiënten kunnen bij ons in centrum Gent terecht voor nagenoeg alle medische specialismen van een algemeen ziekenhuis. Daarnaast zet het ziekenhuis intensief in op het uitwerken van specifieke kennis in bepaalde gespecialiseerde, hoogtechnologische subdomeinen.

Het AZ Jan Palfijn Gent wenst met een uitgebreid zorgaanbod zijn centrale rol tussen patiënt, doorverwijzer (huisarts) en andere zorgverstrekkers op de best mogelijke manier in te vullen. Daarenboven werkt het ziekenhuis dagelijks aan de versterking van samenwerkingsverbanden waardoor patiënten voor een zeer ruime medische dienstverlening bij het Jan Palfijn terecht kunnen.

(*) Het AZ Jan Palfijn Gent AV is een autonome verzorgingsinstelling (AV) met de vorm van een openbaar bestuur, overeenkomstig hoofdstuk 12 van de wet op de Centra voor Maatschappelijk Welzijn.


526 bedden

Het Jan Palfijnziekenhuis is een belangrijke, middelgrote zorgverstrekker in Gent en de ruimere Oost-Vlaamse regio. Het ziekenhuis telt 526 erkende bedden:

- Geriatrie: 122 bedden
- Heelkunde: 119 bedden
- Inwendige geneeskunde: 101 bedden
- Kraamafdeling: 38 bedden
- PAAZ: 30 bedden
- Cardiopulmonair (SP): 29 bedden
- Neurologie (SP): 27 bedden
- Psychogeriatrie (SP): 23 bedden
- Kinderafdeling: 21 bedden
- Intensieve zorgen: 10 bedden
- Palliatieve zorgen (SP): 6 bedden


Ruim 1.150 artsen en medewerkers

In ons ziekenhuis staan meer dan 1.000 personeelsleden en ruim 140 artsen elke dag klaar om het beste van zichzelf te geven. Onze dokters, verpleegkundigen, zorgkundigen, psychologen, kinesitherapeuten en andere collega’s werken steeds in onderling overleg met elkaar. Op deze manier kunnen onze patiënten rekenen op een multidisciplinaire omkadering.