Kinderziekten

Raadpleging bij onze artsen

Voor kinderen jonger dan 16 jaar is er een gespecialiseerde raadpleging bij de kinderartsen. Iedere ochtend zijn er consultaties op afspraak mogelijk bij verschillende kinderartsen. In de namiddag is er een kinderarts met permanentie aanwezig.

Naast algemene kindergeneeskunde kunt u bij ons team ook terecht voor een aantal specifieke problemen. Zo zijn er raadplegingen bij de kinderartsen mogelijk voor:

  • Gewichtszorg voor kinderen: onze specialisten bieden een specifiek programma aan voor kinderen met overgewicht en obesitas (meer info vindt u hier).
  • Maag- en darmziekten
  • Kindercardiologie (dr. Decaluwé, kindercardioloog - consulent)
  • Huilbaby’s
  • Voedingsadvies, bijvoorbeeld in het kader van coeliakie, koemelkeiwitallergie of andere voedingsallergieën (meer info vindt u hier)
  • Luchtwegklachten

Heeft u dringende medische hulp nodig en is uw kinderarts niet meer aanwezig? Dan kunt u contact opnemen met de Spoed via 09 224 81 01 of met de kinderafdeling via 09 224 83 83.

Opname op de Kinderafdeling

Een ziekenhuisopname is voor u en uw kind een ingrijpende gebeurtenis. Wij hebben begrip voor uw bezorgdheid. Daarom staat ons team klaar om u en uw kind kwalitatieve zorg te bieden.

Op de Kinderafdeling kunnen alle kinderen tot en met 14 jaar terecht. De verschillen in leeftijd en de diverse ziektebeelden vragen een individuele benadering van elk kind. Daarom vinden wij het belangrijk om aan de hand van een opnamegesprek u en uw kind zo goed mogelijk te leren kennen. Zo kunnen wij onze medische en verpleegkundige zorg op uw kind afstemmen.

Elke dag tussen 9u00 en 10u30 komt de kinderarts langs bij uw kind. U krijgt dan de kans om al uw vragen te stellen. In het weekend en op feestdagen is er altijd een kinderarts van wacht aanwezig die deze taak op zich neemt. Voor de verdere verzorging krijgt uw kind een kinderverpleegkundige toegewezen. Die zal voor u en uw kind klaarstaan en is het aanspreekpunt bij vragen.

In ons team zit er ook een spelbegeleidster die ervoor zorgt dat uw kind de nodige afleiding krijgt. De speelkamer is open van 9u00 tot 12u00 en van 14u00 tot 17u00. Tijdens het weekend is ze gesloten. Als uw kind op de kamer moet blijven, kan er door de spelbegeleidster wat speelgoed voorzien worden op de kamer. En elke dinsdagvoormiddag verwelkomen we de cliniclowns. Verpleeghulpen, een kinesist en een sociaal medewerker vervolledigen ons team.

U kan de hele dag bij uw kind blijven. Eén van de ouders kan ook blijven overnachten. In de kamer vindt u een zetelbed dat u overdag als zetel gebruikt en ’s nachts als bed. Vers linnen krijgt u bij de verpleegkundigen. Er is een douche op de kamer.

Voedingsadvies op kindermaat (klik voor meer info) Gewichtszorg op kindermaat (klik voor meer info)


Raadplegingen: STRAAT 111 - Afspraken: 09 224 71 11

Kinderafdeling: STRAAT 383 - 09 224 83 83
Hoofdverpleegkundige: Sara Vandesompele