Gewichtszorg

Het Centrum Gewichtszorg helpt volwassenen die lijden aan problematisch overgewicht of obesitas en dit op een medisch verantwoorde wijze. Het team bestaat uit een arts, verpleegkundige, psycholoog, kinesist en diëtist. Het doel is een blijvende gedragsverandering inzake voeding en beweging te bereiken.

Operatief en niet-operatief programma voor volwassenen

Patiënten die lijden aan problematisch overgewicht kunnen geholpen worden in een operatief en/of niet-operatief zorgprogramma. De keuze voor één of beide programma’s is gebaseerd op een uitvoerig intakegesprek en medische testen.

Patiënten die deelnemen aan het niet-operatief zorgprogramma worden gedurende vijf maanden begeleid door het volledige team. In deze periode worden hen de basisbeginselen van een gezonde, evenwichtige voeding aangeleerd en nemen zij tweemaal per week deel aan een fitnessprogramma, specifiek opgesteld voor zwaarlijvige mensen én onder de deskundige begeleiding van de kinesist.

Patiënten waarbij obesitas het risico op gezondheidsproblemen of ernstige ziekten aanzienlijk doet stijgen (morbide obesitas) en die voldoen aan de wettelijk vastgestelde criteria, worden doorverwezen naar het operatieve programma. Na een gedetailleerd onderzoek wordt beslist of deze patiënten daadwerkelijk in aanmerking komen voor een ingreep, met pre- en/of postoperatieve begeleiding door het obesitas-team.

Gewichtszorg voor kinderen

Voor kinderen werd een programma ontwikkeld dat speciaal op hen is afgestemd.


Raadplegingen volwassenen: STRAAT 213 - Inlichtingen: info@obesitasgent.be 

Afspraken via het algemeen nummer: 09 224 71 11

Inlichtingen diëtisten: Jade Vermeire (09 224 84 28) en Julie Mouissat (09 224 84 27)

Raadplegingen kinderen: STRAAT 111 - Inlichtingen: gewichtszorg.kinderen@janpalfijngent.be

Contactpersoon dienst: dr. Van Vlodrop

Coördinator: Carla Amend

 

Meer info? https://www.obesitasgent.be