Endocrinologie

De dienst Endocrinologie maakt deel uit van de dienst Interne Geneeskunde. De dienst heeft een multidisciplinair team dat bestaat uit: endocrinoloog, diabeteseducatoren en -verpleegkundigen, diëtisten, podologen.

U kunt er terecht voor voor  klier- en stofwisselingsziekten, zoals:

  • Diabetes mellitus (suikerziekte): deze ziekte kenmerkt zich door hoge bloedsuikerwaarden en komt steeds vaker voor. De behandeling van diabetes vraagt om een multidisciplinaire aanpak. Een samenwerking tussen: huisarts, endocrinoloog, diabetesverpleegkundige, diëtist, podoloog en vaak ook andere specialisten zoals oogartsen, hartspecialisten, vaatchirurgen, nierspecialisten…
  • Obesitas (overgewicht): overgewicht is een ernstig gezondheidsprobleem in onze samenleving. De aanpak vraagt een individuele aanpak door een team van artsen, diëtisten, kinesisten, psychologen…
  • Schildklierlijden: de schildklier regelt de stofwisseling. Zowel te trage als te snelle werking  is een frequent voorkomend  probleem, net als een volumetoename.
  • Osteoporose: botontkalking kent meerdere oorzaken en geeft aanleiding tot een verhoogd risico op breuken.
  • Hypofyse, bijschildklier en bijnier: beide klieren maken meerdere hormonen en zowel verhoogde als verminderde productie van die hormonen moeten behandeld worden.

Raadplegingen: STRAAT 112 - Afspraken: 09 224 71 11
Contactpersoon: dr. Marleen Smet