Nieuwe reeks "Fit en in Balans", bewegingsprogramma voor 70-plussers, vanaf 13 september 2016

Datum
15/07/2016

AZ Jan Palfijn Gent start in september met een nieuwe reeks “Fit en in Balans”, een bewegings- en preventieprogramma voor 70-plussers.

Het oefenprogramma richt zich op de zelfredzaamheid van de thuiswonende oudere en heeft als doel om de conditie, de mobiliteit en het evenwicht van de oudere te onderhouden en verbeteren.
Het programma bestaat uit een ruime waaier oefeningen en informatiesessies, begeleid en opgevolgd door een multidisciplinair team van gespecialiseerde therapeuten en artsen.

Resultaten van jarenlange ervaring in Nederland tonen aan dat deze therapie zorgt voor een verbetering van de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) en een vermindering van het risico om te vallen.

Het programma is geschikt voor thuiswonende 70-plussers die zich zelfstandig kunnen verplaatsen. Mensen met (ernstige) osteoporose, beperkte mobiliteit of belangrijke cognitieve problemen komen voorlopig niet in aanmerking.

Praktisch:
Het programma loopt van dinsdag 13 september tot dinsdag 8 november, de sessies vinden telkens plaats op dinsdag en donderdag.

Bent u zelf kandidaat-deelnemer of wenst u iemand door te verwijzen?
Aarzel dan niet om contact op te nemen met het Dagziekenhuis Geriatrie (09 224 83 63) of de dienst Fysische Revalidatie (09 224 87 78) voor een vrijblijvend intakegesprek.