Nieuwe artsen op diensten Gynaecologie en Oogziekten

Datum
31/08/2018

We verwelkomen dr. Sarah Van den Berghe op de dienst Gynaecologie en dr. Melissa Vereecken en dr. Caroline Dauwe op de dienst Oogziekten.

Dr. Sarah Van den Berghe behaalde haar geneeskundediploma in 2013 aan de Universiteit Gent en startte aansluitend haar opleiding in de gynaecologie-verloskunde. Tijdens haar opleiding werkte ze in UZ Gent, ZNA Middelheim Antwerpen en het Catharinaziekenhuis in Eindhoven waar ze kennis maakte met de prolapschirurgie. In het ZNA Middelheim Antwerpen verdiepte ze zich in hoogrisico verloskunde, oncologie en benigne gynaecologie. Ze volgde een bijkomende interuniversitaire opleiding ‘Prenatale echografie en foetale geneeskunde’. Haar interesse gaat naast de algemene gynaecologie vooral uit naar hoogrisico verloskunde en prenatale echografie.

 

 

Dokter Melissa Vereecken studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Gent en specialiseerde zich in de Oogheelkunde (oftalmologie). Tijdens haar studies werd ze opgeleid tot cataractchirurge waarin ze zich verder zal bekwamen in het Maxima Medisch Ziekenhuis in Eindhoven. Dokter Vereecken zal zich ook verder subspecialiseren in oculoplastische heelkunde in het oogziekenhuis van Rotterdam. Tot slot heeft ze een bijzondere interesse in pediatrische oogheelkunde.

 

 

 

Na haar opleiding geneeskunde aan de Universiteit Gent specialiseerde dr. Caroline Dauwe zich gedurende vier jaar in oogheelkunde in het UZ Gent. Na haar opleiding trok ze voor vier maand naar Lima, Peru, voor een cataract fellowship onder begeleiding van Prof. Dr. Luis Izquierdo. Vervolgens legde ze haar de afgelopen vier jaar in AZ Sint-Lucas Gent toe op cataractchirurgie en is ze werkzaam in het Eyecenter Eeklo-Latem.