Nieuwe artsen in dienst voor de diensten psychiatrie, gynaecologie, anesthesie, neurologie en tandheelkunde

Datum
11/01/2021

Eind 2020 - begin 2021 verwelkomden we enkele nieuwe artsen in AZ Jan Palfijn Gent. 
 

PSYCHIATRIE – PAAZ - PSYCHOGERIATRIE: dr. Jonas Claeys (gestart november 2020) 

Dokter Jonas Claeys studeerde af als psychiater in 2016 aan de universiteit van Gent. Tijdens zijn studies psychiatrie deed hij een extra opleiding in de relatie-, gezins- en systeemtherapie. Dr. Claeys legt zich toe op angst- en stemmingsstoornissen en ouderenpsychiatrie. Door zijn overstap naar AZ Jan Palfijn wil hij zich nog meer dan voorheen toeleggen op psychiatrische problemen bij ouderen. Zowel de algemene psychiatrische problematiek bij ouderen (die een heel eigen benadering vraagt) als cognitieve problemen zijn specifieke interessegebieden.

Klik hier om de consultatie-uren te raadplegen of voor een afspraak. 


ANESTHESIE – INTENSIEVE ZORGEN: dr. Emmanuel Annaert (gestart december 2020) 

Dokter Annaert is afgestudeerd als arts aan de Universiteit Gent in 2014.
Hierna volgde hij een bijkomende specialistische opleiding in anesthesie en intensieve zorgen.

 

GYNAECOLOGIE: dr. Bart Vergauwe (gestart januari 2021) 

Dokter Vergauwe behaalde in 2015 zijn diploma geneeskunde aan de Universiteit Gent en vervolledigde er in 2020 zijn specialisatie tot gynaecoloog. Hij liep stage in het AZ Jan Palfijn Gent (algemene heelkunde), het Zuyderland Medisch Centrum Heerlen-Sittard (NL), het Onze-Lieve-Vrouw Ziekenhuis Aalst, het AZ Sint-Jan Brugge en het UZ Gent. Tijdens zijn opleiding ontwikkelde hij een bijzondere interesse voor bekkenbodemproblemen, vulvaire pijn en minimaal invasieve chirurgie, waar hij zich tijdens het laatste jaar van zijn opleiding in het bijzonder verder kon in verdiepen. 

Klik hier om de consultatie-uren te raadplegen of voor een afspraak. 
 

GYNAECOLOGIE: dr. Astrid Vanhulle (gestart januari 2021) 

Dokter Astrid Vanhulle studeerde af in 2020 als arts-specialist gynaecologie. Momenteel volgt zij een bijkomende opleiding oncoplastische borstchirurgie in het oncologisch centrum Oscar Lambret in Rijsel. Zij zal zich in de toekomst voornamelijk inzetten voor de borstkliniek van ons ziekenhuis. Tevens heeft zij een bijzondere interesse in minimaal invasieve gynaecologische ingrepen. U kan bij haar terecht voor de behandeling van borstaandoeningen, het opvolgen van zwangerschappen, algemene gynaecologie en fertiliteitsproblemen.

Klik hier om de consultatie-uren te raadplegen of voor een afspraak. 
 

NEUROLOGIE: dr. Agata Zarembska (gestart januari 2021) 

In 2005 is dokter Zarembska afgestudeerd van de Medische Universiteit in Poznan (Polen). Na een afgeronde Nederlandse taalcursus in 2018 in Nederland, begon ze in België. Naast de uitgebreide neurologische aandoeningen zijn haar specifieke aandachtsgebieden: verslavingsgerelateerde neurologische problemen, geheugenstoornissen, slaapstoornissen en neuropsychiatrie.

Klik hier om de consultatie-uren te raadplegen of voor een afspraak. 
 

TANDHEELKUNDE: Lth. Herman Dossche (gestart januari 2021) 

Herman Dossche heeft altijd een privépraktijk gehad in Gentbrugge tot 2019. Van 1995 tot 1998 was hij deeltijds actief in een ziekenhuis in Zwitserland (Schaffhausen). Andere werkervaring deed hij op als tandarts in de Gentse gevangenis Nieuwe Wandeling (2009 – 2016). Herman Dossche is ook docent tandartsassistent in Nederland (Arnhem - Rijn IJssel college).

Klik hier om de consultatie-uren te raadplegen of voor een afspraak. 
 

Welkom in AZ Jan Palfijn Gent!