Neonatologie wint Belfiusprijs

Datum
12/12/2014

Met hun project 'Ontwikkelingszorg' wint de Neonatologie van het Jan Palfijnziekenhuis de wedstrijd 'Colour Your Hospital'. Dit project past de zorg aan aan het ontwikkelingsniveau van vroeggeboren baby's. Prikkels minimaliseren, de baby observeren en de ouders betrekken bij de zorg staan centraal.

Om de solidariteit in België te steunen schrijft de Belfius Foundation elk jaar de wedstrijd 'Colour Your Hospital!' uit. Het team van onze Neonatologie nam deel aan deze wedstrijd. En met succes. Uit 175 deelnemers koos de Belfius Foundation ons project als één van de 24 winnaars.

De verbouwingen in het AZ Jan Palfijn Gent schepten de mogelijkheid om de ontwikkelingsgerichte zorg maximaal te verwezelijken. Zo is er nu naast iedere couveuse ruimte voor een comfortabele relaxzetel. Dat moedigt de aanwezigheid van de ouders aan, wat de ontwikkeling van de baby ten goede komt. De aangename houding in de relaxzetels zal bovendien bijdragen tot een betere kangoeroezorg en borstvoeding.

De relaxzetels zijn een perfecte aanvulling bij de eerdere investeringen van ons ziekenhuis: tussenschermen, extra verduisteringsgordijnen en geluidsarme couveuses met verduisteringsdoeken.

Dat vond ook de Belfius Foundation. Met de prijs kunnen de vroedvrouwen van onze Neonatologie binnenkort vijf gloednieuwe relaxzetels aankopen.