Mediring, Medibridge en HealthConnect

MediRing, MediBridge en HealthConnect zijn elektronische mailboxen waarlangs medische gegevens op een beveiligde manier worden uitgewisseld tussen twee partijen. Bijvoorbeeld tussen het ziekenhuis en de huisarts en/of specialist. Op die manier kan u als zorgverlener patiënteninformatie doorsturen naar collega’s of ziekenhuizen. MediRing wordt voornamelijk in de regio Gent gebruikt, MediBridge en HealthConnect zijn nationaal.

Om berichten via MediRing, MediBridge of HealthConnect te kunnen ontvangen, heeft u als huisarts specifieke software nodig. Meer informatie vindt u op www.mediring.bewww.medibridge.be en www.healthconnect.be.

Voor MediRing betalen zowel de verzender als de ontvanger jaarlijks een vast bedrag. De gebruiker kan hiermee onbeperkt gegevens ontvangen en verzenden, zonder bijkomende kosten. Via MediBridge is het ontvangen van informatie gratis, verzenden van gegevens niet. Het verzenden van protocols van het ziekenhuis naar de huisarts gebeurt op kosten van het ziekenhuis. Met de Hector applicatie (HealthConnect) kunnen huisartsen gratis berichten verzenden en ontvangen.


Wenst u elektronische post te ontvangen, gelieve dan dit formulier in te vullen.

Voor bijkomende informatie of voor een probleemmelding, kunt u terecht op informatica@janpalfijngent.be. Vermeld uw naam, adres en RIZIV-nummer. Geef ook duidelijk aan met welk medisch softwarepakket u binnen uw praktijk werkt. Zo kunnen wij de de encryptie van de medische gegevens correct voorbereiden.