Maart = nationale campagne voor handhygiëne

Datum
01/03/2017

Na het behalen van de Europese Handhygiëne Award 2017 rusten we niet op onze lauweren. In tegendeel: AZ Jan Palfijn Gent is nu dubbel zo gemotiveerd om nog beter te worden in hygiëne.

In maart steunt het ziekenhuis net als vorig jaar, de nationale campagne voor handhygiëne.

Tijdens de campagneperiode van 2017 ligt de focus op de betrokkenheid van onder meer de patiënt. Daarom krijgt iedere patiënt die in maart in het AZ Jan Palfijn Gent verblijft een vragenlijst om onze werking op dit punt te evalueren. 

Bovendien krijgen patiënten een informatiefolder en een ludieke deurklinkhanger met als boodschap “U bent in goede handen”.

Tijdens deze campagnemaand worden ook de medewerkers gestimuleerd om extra aandacht te hebben voor handhygiëne. De badgehangers in de vorm van blauwe handjes en een “ik doe mee”-pin zijn extra geheugensteuntjes voor zichzelf en anderen. In het AZ Jan Palfijn Gent worden ook op regelmatige basis controles op handhygiëne gedaan op de diensten. Ziekenhuishygiënist Jo Lootens zal in maart de verschillende afdelingen bezoeken om correcte handhygiëne-technieken te oefenen én te controleren.

nationale campagne handhygiëne