Kinderafdeling in derde aflevering 'Jan Palfijn Werkt'

Datum
24/12/2014

In deze aflevering van onze televisiereeks kijken we binnen in drie afdelingen met een hart voor kinderen: de KinderafdelingKraamafdeling en Neonatologie.

We volgen het kindvriendelijk chirurgisch traject waarin een jongen diabolo’s krijgt. De ouders kunnen mee tot in de pediatrische box in de pre-operatieve ruimte en na de operatie kan de kleuter op de afdeling nog even recupereren terwijl hij de Cliniclowns op bezoek krijgt. Op de Kinderafdeling ligt ook een baby van 7 maanden oud met het RSV-virus. De kinderarts en kinesitherapeut informeren de ouders over het verloop en de behandeling van de ziekte.

Op de Neonatologie is er speciale aandacht voor moeder en kind tijdens de internationale Dag van het Vroeggeboren Kind en op de materniteit gaat de kinderarts langs bij baby’s die enkele dagen na de geboorte nog een laatste onderzoek krijgen vooraleer ze met hun ouders naar huis kunnen.

Vanaf 9 december 2014 loopt een gloednieuwe televisiereeks over het Jan Palfijnziekenhuis. 'Jan Palfijn Werkt' kijkt achter de schermen van ons volledig vernieuwd ziekenhuis. Elke dinsdagavond na het nieuws zendt de regionale televisiezender AVS de reeks uit.

Een aflevering gemist? Bekijk ze hier.