Jan Palfijn nodigt mensen met kanker uit voor workshops en modeshow op 18 oktober

Datum
12/10/2018

Op donderdag 18 oktober 2018, de jaarlijkse Dag tegen Kanker, staat het AZ Jan Palfijn Gent helemaal in het teken van “wel-zijn: wegwijs in je zoektocht”. Het ziekenhuis nodigt iedereen van harte uit voor een modieus feel good-programma dat zich richt op al wie rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken is bij kanker, in het bijzonder patiënten, hun partners en mantelzorgers. AZ Jan Palfijn Gent nodigt iedereen uit om die dag langs te komen en het bekende gele lintje op te spelden als teken van verbondenheid.

Wat is er te beleven?
De kinesitherapeuten van AZ Jan Palfijn Gent openen de dag met een ontspannende work-out en relaxatieworkshop onder het motto ‘fit in je hoofd is goed in je vel’.

Annick Persoons en Karine Tollenaere rollen tweemaal, om 11 uur en om 14 uur, de rode loper uit voor een modeshow van de merken Moonica en Neliane. Deze twee vrouwen werken samen aan collecties met toffe kledingstukken voor vrouwen met, en na, borstkanker en vrouwen die last hebben van lymfoedeem. Met modieuze hoedjes, sjaaltjes en bijpassende oorbellen proberen ze iedereen terug dat ‘goed gevoel’ te geven. Merken van vrouwen voor vrouwen!
Één van de hoogtepunten wordt ongetwijfeld de voordracht van Lieve Blancquaert. Aansluitend op de modeshow van 11 uur geeft ze een woordje uitleg over haar Borstkankerbijbel. Ze gaat daarbij in dialoog met Davina Simons, die ook als model op de catwalk te zien is. Mevrouw Simons is drager van het borstkankergen en onderging preventief een dubbele borstamputatie.
Boegbeeld van Kom Op Tegen Kanker en weerman Frank Deboosere steekt de patiënten in AZ Jan Palfijn Gent persoonlijk een hart onder de riem. Vanaf 11.30 uur helpt hij lintjes opspelden in de inkomhal en brengt hij een bezoek aan de patiënten in ons dagziekenhuis.

Met dit programma wil AZ Jan Palfijn Gent het belang van wel-zijn tijdens en na kanker, zowel lichamelijk als geestelijk, onder de aandacht brengen. Patiënten die zich goed voelen in hun lichaam worden ook mentaal weerbaarder, en dat helpt dan weer om fysiek beter te worden.

PROGRAMMA
Workshop Balance your Body & Mind door onze kinesisten
9.30 tot 10.30 uur - groot auditorium, straat 114
Fit in je hoofd is goed in je vel! De kinesisten van AZ Jan Palfijn Gent geven een ontspannende workshop met een dynamische work-out en relaxatie.

Modeshow Moonica en Neliane
om 11 uur én 14 uur - inkomhal AZ Jan Palfijn Gent – 25 minuten
Annick Persoons en Karine Tollenaere vochten tegen borstkanker. Ze werden lotgenoten en werken nu samen aan trendy kledij voor vrouwen met en na kanker. Ze stellen hun kledinglijn voor tijdens twee modeshows.

Bezoek Lieve Blancquaert, Davina Simons en Frank Deboosere
11 uur – inkomhal AZ Jan Palfijn Gent
Fotografe en spraakmakende vrouw Lieve Blancquaert stelt aansluitend op de modeshow om 11 uur haar Borstkankerbijbel voor. De 23-jarige Davina Simons, één van de modellen tijdens de modeshow, is drager van het borstkankergen en onderging preventief een dubbele borstamputatie. Niet te missen!
Ook weerman Frank Deboosere steekt de patiënten in AZ Jan Palfijn Gent een hart onder de riem! Vanaf 11.30 uur helpt hij gele lintjes opspelden in de inkomhal en brengt een bezoek aan de patiënten in ons dagziekenhuis.

Ontspannende behandelingen door schoonheidsspecialistes
van 10 tot 15 uur - voor patiënten en mensen met of na kanker - inschrijven verplicht!
Schoonheidsspecialiste Kristel Engelen legt elk uur iemand in de watten met een ontspannende gelaatsverzorging. Collega-schoonheidsspecialiste Maryline De Wolf gaat langs bij patiënten in het dagziekenhuis voor hand- en voetmassages.
Deze behandelingen zijn enkel mogelijk na inschrijving.

Afsluitende receptie
14.30 uur – groot auditorium, straat 114
We sluiten de dag samen af met een gezond hapje en een drankje! Alle patiënten met kanker, hun naasten en sympathisanten zijn welkom voor een gezellige receptie.
De patiënten krijgen ook een leuke attentie.