Jan Palfijn Gent opent nieuw kinderdagverblijf Kobe & Nanou

Datum
07/01/2016

AZ Jan Palfijn Gent opende op 4 januari 2016 de deuren van haar nieuwe kinderdagverblijf Kobe & Nanou. Vier verticale leefgroepen bieden plaats aan in totaal 56 kinderen tussen 0 en 3 jaar. De eerste twee jaar zal Kobe & Nanou onderdak bieden aan een deel van De Bron, het oudste Gentse kinderdagverblijf, dat tijdens die periode de deuren sluit voor renovatiewerken. Daarna zal kinderdagverblijf Kobe & Nanou door het Jan Palfijnziekenhuis zelf verder worden uitgebaat.  

Het nieuwe kinderdagverblijf kadert in de langetermijnstrategie van het AZ Jan Palfijn Gent om diverse zorgactiviteiten op de site verder te ontwikkelen en te integreren. Bovendien creëert het Jan Palfijnziekenhuis met dit kinderdagverblijf een extra dienstverlening voor artsen en personeelsleden. Zij zullen, dicht bij hun werkplek, beroep kunnen doen op kinderopvang voor de allerkleinsten. Uiteraard kunnen ook kinderen uit de buurt ingeschreven worden via de dienst Kinderopvang van de Stad Gent.

Met dit nieuwe kinderdagverblijf biedt het AZ Jan Palfijn Gent ook een antwoord op de nood aan extra opvangplaatsen voor baby’s en peuters in de Stad Gent, en in het bijzonder in de buurt Brugse Poort.

Wie op zoek is naar een kinderdagverblijf in Gent of zich wil aanmelden voor Kobe & Nanou, kan zich inschrijven via Tinkelbel, het Centraal Meldpunt Kinderopvang van de stad Gent.
Tinkelbel is bereikbaar via https://tinkelbel.gent.be/ of +32 9 210 10.