Jan Palfijn Gent nodigt u uit op Dag Tegen Kanker

Datum
18/10/2016

Donderdag 20 oktober 2016 is Dag Tegen Kanker en die staat dit jaar helemaal in het teken van “bewegen”.  AZ Jan Palfijn Gent nodigt iedereen die dag uit voor een gevarieerd en gratis programma. Dit programma is gericht op patiënten die vechten tegen kanker, hun familie, mantelzorgers ... maar staat open voor alle geïnteresseerden. 

Wie het ziekenhuis bezoekt krijgt een geel lintje opgespeld als teken van verbondenheid. Om 10.30 uur zetten personeelsleden en patiënten samen de dag in beweging in de inkomhal. Kom zeker een kijkje nemen, het belooft een aanstekelijke aftrap te worden!

Na het openingsmoment start om 11 uur een workshop rond stijladvies. Onze professionele adviseurs geven algemene en persoonlijke tips over kleding, accessoires, make-up … Ook wie ziek is, ziet er immers graag goed uit.

Om 14 uur is er een informatiesessie waarin dr. Van Erck uitleg geeft over de rol van bewegen in de strijd tegen kanker, zowel preventief als bij revalidatie.

Aansluitend voegt onze kinesiste Evelyne Vanhaecke om 15 uur samen met al wie wil de daad bij het woord: ze neemt de deelnemers een uurtje mee doorheen een leuke bewegingssessie waarbij een mix van sporten aan bod komt. Deze activiteit is geschikt voor alle niveaus, van absolute beginners tot sportievelingen. 

Kom in de loop van de dag ook zeker langs de infostand in de inkomhal. Daar kan je een wens of gedachte op een kraanvogel schrijven. Kraanvogels zijn in Japan een symbool van hoop. Volgens een oude legende zou wie 1.000 kraanvogels vouwt, zijn wens voor gezondheid in vervulling zien gaan. Daarom vouwt Jan Palfijn Gent op 20 oktober kraanvogels als teken van hoop. 

De patiënten zelf worden op de Dag Tegen Kanker ook extra verwend met een bessen-smoothie bij het ontbijt en kunnen genieten van een ontspannende massage in één van de massagestoelen die door OIGO aan het ziekenhuis werden geschonken.

 

PROGRAMMA

10.45 – 10.55 uur:        Aftrap van de Dag Tegen Kanker

Inkomhal - iedereen welkom

11.00 – 13.00 uur:        Workshop Stijladvies

Groot auditorium, straat 114 - voor patiënten met kanker, chronisch zieken, mantelzorgers… - gratis deelname zonder inschrijving

14.00 uur:                    Infosessie: Bewegen tegen kanker; dr. A. Van Erck.

Groot auditorium, straat 114 – iedereen welkom - gratis deelname zonder inschrijving

15.00 uur:        Bewegingssessie

Groot auditorium, straat 114 - voor patiënten, bezoekers, personeel – gratis deelname zonder inschrijving

 

doorlopend:

Laat een boodschap achter op de kraanvogels aan de infostand van de Dag Tegen Kanker.