Jan Palfijn Gent leert ouderen vallen en weer opstaan tijdens de week van de valpreventie

Datum
10/04/2017

Tijdens de week van 24 tot 30 april, de nationale week van de valpreventie, organiseert het team van kinesisten en ergotherapeuten van AZ Jan Palfijn Gent tal van activiteiten rond valpreventie en valtraining.

Via workshops kunnen patiënten en bezoekers actief kennis maken met valtraining, geriatrische patiënten trainen mobiliteit en balans met tai chi en bezoekers kunnen langskomen aan de infostand voor meer informatie over valpreventie en het programma van het AZ Jan Palfijn Gent. Met deze themaweek willen we mensen bewust maken van het risico op vallen én van de positieve invloed van valtraining en bewegen.

Vooral ouderen dienen gesensibiliseerd te worden aangezien zij enerzijds vaker vallen - één op drie 65-plussers valt minstens één keer per jaar, bij de 80-plussers is dat zelfs één op twee – en anderzijds omdat zij het grootste risico lopen op botbreuken of zelfs overlijden. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat valpreventie de frequentie van valincidenten significant doet dalen én leidt tot minder ernstige gevolgen wanneer men toch ten val komt.

Voor meer informatie over de week van de valpreventie kan u ook terecht op de website www.valpreventie.be.

Praktisch:

  • Wanneer? 24 tot 30 april 2017
  • Locatie: AZ Jan Palfijn Gent, Watersportlaan 5, Gent
  • Inschrijven is niet nodig
  • Gratis deelname aan de activiteiten