Jan Palfijn doet mee aan Seniorenweek

Datum
12/11/2014

Van 17 tot 28 november 2014 is er de Seniorenweek. Jan Palfijn organiseert die week tal van activiteiten voor de geriatrische patiënten in het ziekenhuis. Van een verwendag tot een rollatordans: voor ieder wat wils.

Ergotherapeuten, kinesitherapeuten, verpleegkundigen, ... slaan de handen in elkaar om er voor de senioren een onvergetelijke week van te maken. Het resultaat: een programma boordevol leuke activiteiten:

Verwendag

Op maandag 17 en woensdag 19 november komen de studenten van het Instituut Bert Calier en de leerlingen van de kapperschool PIHS de senioren verwennen met onder meer gelaats-, hand- en voetverzorgingen en een kappersbeurt.

Nostalgie en rollatordans

Vrijdag 19 november neemt Jan Palfijn zijn geriatrische patiënten mee naar de tijd van toen: met projecties op groot scherm worden herinneringen opgehaald aan muziek en televisie van toen. Tijdens de megabingo van 24 november geven ergotherapeuten het beste van zichzelf. Voor de rollatordans op 26 november zullen patiënten de benen moeten strekken. Als afsluiter van de week zorgt Bart van Gendt voor sfeer met bekende Nederlandstalige schlagers.

Bekijk hier de affiche met alle achtiviteiten in het AZ Jan Palfijn Gent.

De Seniorenweek is een jaarlijks initiatief van OCMW Gent, de Seniorendienst van Stad Gent en de Gentse Seniorenraad.
Meer info over de seniorenweek: www.gent.be/seniorenweek.