Gentse schepen Mathias De Clercq bedankt onze vrijwilligers

Datum
07/03/2018

Woensdag 7 maart kwam Mathias De Clercq, schepen van Haven, Economie en Ondernemen, in het AZ Jan Palfijn Gent onze vrijwilligers feliciteren voor hun inzet.

Gentse schepen Mathias De Clercq kwam onze vrijwilligers persoonlijk bedanken. Hij stak zelf ook de handen uit de mouwen en hielp onze vrijwilligers aan het onthaal. Van 3 tot 11 maart is het de Week van de Vrijwilliger en worden vrijwilligers in de bloemetjes gezet.

Het AZ Jan Palfijn Gent is haar vrijwilligers bijzonder dankbaar voor hun inzet en onschatbare meerwaarde. Fleur Bartsoen, hoofd Patiëntenbegeleiding, verwoordt het als volgt: “Ons ziekenhuis draait perfect zonder vrijwilligers maar draait zoveel mooier mét vrijwilligers.”

In het ziekenhuis zijn in totaal bijna 50 vrijwilligers actief. Zij maken patiënten en bezoekers wegwijs bij het onthaal, begeleiden patiënten en bieden een luisterend oor. Daarnaast helpen ze ook bij de maaltijden, assisteren oudere patiënten of zorgen voor extra ondersteuning op de Kinderafdeling en Palliatieve zorgeenheid.

 Wil jij ook vrijwilliger worden bij AZ Jan Palfijn Gent? Meer informatie kan je  vinden op www.janpalfijn.be//vrijwilligerswerk