Extra testcentrum voor Covid-19 op site AZ Jan Palfijn

Coronatestcentrum op site AZ Jan Palfijn Gent

Voor wie?

 • Je hebt milde coronasymptomen.
 • Je komt terug uit een rode zone in het buitenland en moet getest worden OF je had contact met een besmette persoon en moet getest worden.
 • Een medeleerling testte positief. Je ontving een verwijsbrief van het CLB die je meebrengt naar het testcentrum.
 • Je bent student, had een hoogrisicocontact met een medestudent die positief testte en werd gecontacteerd door de contacttracers van je hogeschool of universiteit. Breng je studentenkaart mee naar het testcentrum.
 • Je huisarts schreef je een test voor in het testcentrum.

Hoe afspraak maken?

 • Online via https://gent.testcovid.be/ (Zonder afspraak kan je niet langskomen.)
 • Lukt het niet online of heb je geen computer? Heb je hulp nodig om een afspraak te maken?
  Bel dan naar het nummer 09 210 10 40 (elke werkdag tussen 9 en 17 uur) en hou je code bij de hand.

OPGELET: Dit nummer dient enkel en alleen om afspraken te maken in het testcentrum. Heb je andere vragen omtrent COVID-19, de testing, quarantaine,… verwijzen we je graag door naar het nummer 0800 146 89 of naar de website: www.info-coronavirus.be/nl/testen/

Kostprijs

 • De test is volledig gratis. In het testcentrum op de site van AZ Jan Palfijn Gent hoef je niets te betalen.

Openingsuren

 • van maandag tot en met zaterdag telkens van 8 tot 20 uur
 • gesloten op zondag

Hoe bereiken?

 • Met de auto: neem de inrit Watersportlaan 5 (Gent) aan het AZ Jan Palfijn Gent en rij door tot de bezoekersparking. Nadat je geparkeerd bent, volg je de bewegwijzering naar het testcentrum "Testing COVID-19". Het testcentrum bevindt zich in het zwarte gebouw links naast het ziekenhuisgebouw (tegenover het kinderdagverblijf Kobe & Nanou). Kom het ziekenhuis niet binnen. Je parkeerticket is een half uurtje geldig. Ben je langer weg, dan kan je je parkeerticket valideren aan de parkeerautomaat in het ziekenhuis. De automaat bevindt zich onmiddellijk rechts van de ingang.
 • Met de fiets of te voet: neem de ingang Henri Dunantlaan 5 (aan kinderdagverblijf Kobe & Nanou) aan het AZ Jan Palfijn Gent. Volg de bewegwijzering naar het testcentrum "Testing COVID-19". Het testcentrum bevindt zich in het zwarte gebouw links naast het ziekenhuisgebouw (tegenover het kinderdagverblijf Kobe & Nanou). Kom het ziekenhuis niet binnen. Opgelet: kom niet via de hoofdingang aan de Watersportlaan. 


 

Heb je toch coronasymptomen?

Voel je je ziek of heb je ernstige coronasymptomen? Dan neem je eerst telefonisch contact op met je huisarts. Enkel met een afspraak of doorverwijzing van je huisarts kan je terecht in het triagecentrum van Gentbrugge. Daar zal een arts je onderzoeken. 

Vertrek je op reis en moet je je vooraf laten testen?

Een test om op reis te kunnen, kan je niet laten afnemen in het triagecentrum of het testcentrum. Je kan een test laten afnemen in een labo of in het UZ Gent.

Je kunt een afspraak maken in de reiskliniek van het UZ Gent op: www.uzgent.be of bel 09/332 23 50. Deze test wordt niet terugbetaald. Mensen zonder BIS-nummer kunnen hier ook terecht. Indien je geen sociale zekerheid hebt, moet je ter plaatse betalen. Dit kan enkel via bankkaart (geen American Express). Er wordt geen cash aanvaard.

Hieronder vind je 4 voorbeelden van labo's waar je terecht kan:

Organisatie

Het testcentrum is een samenwerking tussen Stad Gent, de Huisartsenvereniging Gent en de Eerstelijnszone Gent.