Sportcentrum

Medische begeleiding op maat van de startende of gevorderde sporter.

Wie sport, is fitter, heeft gemiddeld meer gezonde levensjaren en extra levenskwaliteit. Het Sportcentrum AZ Jan Palfijn Gent biedt kwalitatieve sportgeoriënteerde zorg aan voor iedereen die aan sport doet of meer en beter wil bewegen. Zowel de recreant als de competitiesporter kan er terecht om op een medisch verantwoorde manier zijn/haar persoonlijke sportdoelen te behalen. Uniek aan het Sportcentrum AZ Jan Palfijn Gent zijn de brede medische expertise, de laagdrempeligheid en tariefzekerheid.  
Je kan in het centrum o.a. terecht voor:

  • Sportmedische keuring, preventief sportmedisch geschiktheidsonderzoek
  • Behandeling van sportblessures en begeleiding naar sporthervatting na blessures
  • Inspanningstesten met ECG en VO2 max bepaling, cardiologisch nazicht
  • Voorschrift voor sportsteunzolen/aangepast sportschoeisel

Je kan het centrum contacteren op eigen initiatief of op verwijzing van je behandelend arts. Wie op eigen initiatief komt, krijgt altijd eerst een gesprek met de sportarts die met jou overlegt wat de volgende stap is.

Het sportcentrum werkt volgens de huidige wetenschappelijke richtlijnen en de aanbevelingen van de overheid. Door het multidisciplinair aanbod binnen het AZ Jan Palfijn-ziekenhuis kunnen onderzoeken of behandelingen gebundeld worden waardoor de wachttijd beperkt wordt. Alle medische expertise is aanwezig ‘onder één dak’ zodat snelle en transparante communicatie mogelijk is voor de meest optimale sportgeoriënteerde zorg.
 
Het sportcentrum beschikt over een uitgebreid team aan sportspecialisten binnen de volgende domeinen:
- Cardiologie en elektrofysiologie
- Fysische geneeskunde
- Orthopedie
- Pediatrie
- Radiologie
- Kinesitherapie en ergotherapie
- Podologie (beweging- en loopanalyses)
 
Praktisch

Een afspraak maken? T 09 224 71 11.

Voor sportmedische keuring, blessurepreventie- en behandeling: dr. Annelies Van Erck, polikliniek fysische geneeskunde, straat 311, T 09 224 87 87

Voor inspanningstesten of cardiologische controle: dr. Ben Corteville, polikliniek cardiologie, straat 112, T 09 224 87 82

Meer info? sportgeneeskunde@janpalfijngent.be