Psychogeriatrie

Wie kan bij ons terecht?

De verpleegafdeling Psychogeriatrie verzorgt oudere patiënten (65+) met een psychiatrische en/of neurodegeneratieve aandoening. Er moet een vraag zijn naar diagnostische uitwerking en/of behandeling van psycho-emotionele of gedragsproblematiek.

Het is de bedoeling om te werken met mobiele patiënten. Het behandelingsaanbod voor de patiënten is gericht op ontslag naar het thuismilieu of naar een andere voorziening voor bejaarden.

Hoe kunt u bij ons terecht?

In onze Psychogeriatrie kunt u zich rechtstreeks aanmelden via de link op de website of telefonisch contact opnemen met de verpleegkundigen op de afdeling (09 224 83 42). Uw aanvraag wordt dan zo snel mogelijk besproken in team en binnen de 24 uur mag u een antwoord van de verpleging verwachten. Dringende vragen worden verwezen naar de Spoedafdeling.

Het team

Wij werken in een multidisciplinair team. Psychiaters, neurologen, geriaters, verpleegkundigen, neuropsycholoog, psychologisch assistent, ergotherapeut, kinesist en maatschappelijk medewerkers dragen elk, vanuit hun eigen specialisatie, bij aan de zorg op maat die wij aan onze patiënten bieden.

Medisch diensthoofd: dr. Cousaert
Hoofdverpleegkundige: Darianne Spittaels

Patiëntenfolders

► Onthaalbrochure Psychogeriatrie

Aanvraagprocedure voor opname vanuit een ander ziekenhuis:
Alle aanvragen voor opname worden gecentraliseerd bij de Sociale Dienst van het ziekenhuis. Download hier het aanvraagformulier voor opname.


Psychogeriatrie: straat 342 
Inlichtingen: 09 224 83 42
Bezoekuren: 
ma, woe, za en zo: 14u00-16u00
di, do en vrij: 16u00-20u00

Specialisten:

Geen artsen gevonden.