Operatiekwartier

Het AZ Jan Palfijn Gent beschikt over 11 operatiezalen in het Operatiekwartier. De zalen beantwoorden aan de meest strikte eisen op vlak van hygiëne en veiligheid. Alle zalen zijn voorzien van gesofistikeerde medische apparatuur en werken volledig digitaal. Verschillende zalen zijn specifiek uitgerust voor gespecialiseerde ingrepen.

Voor en na een operatie gaan patiënten respectievelijk naar onze dienst Pre-operatieve Zorgen en Recovery.

Pre-operatieve Zorgen

Op deze afdeling worden patiënten voor de operatie opgevangen en voorbereid. Voor kinderen is er een speciale kinderbox voorzien die visueel en auditief volledig afgesloten is van volwassen patiënten. Een van de ouders of begeleiders mag bij het kind blijven tot het naar de operatiezaal wordt gebracht. De box is voorzien van een televisie, boekjes, speelgoed... om het kind zoveel mogelijk af te leiden. Ook krijgen de jonge patiëntjes een slaapdiploma en klein cadeautje.

Recovery

Na de operatie worden patiënten naar de Recovery of ontwaakzaal gebracht. Hier kunnen ze rustig uit de verdoving ontwaken. Ze worden voortdurend gemonitord en krijgen de nodige pijnstilling. Hoelang patiënten op de Recovery blijven is afhankelijk van hun reactie op de anesthesie en de ingreep en van de duur van de ingreep.

Ook de Recovery is voorzien van twee kinderboxen waar een van de ouders of begeleiders bij het kind kan blijven.

Na toestemming van de anesthesist brengt een verpleegkundige de patiënt terug naar de kamer.


Operatiekwartier
Hoofdverpleegkundige: Magda De Pauw

Pre-operatieve Zorgen: 09 224 81 32
Recovery: 09 224 81 35

Specialisten:

Geen artsen gevonden.