Neurochirurgie

De Neurochirurgie is de chirurgie die zich toespitst op alles wat met zenuwen te maken heeft: vanaf de hersenen tot de kleinere zenuwen in handen en benen. Hierbij behoren ook de geknelde zenuwen in de rug of in de nek. De neurochirurgen zijn ook bij het behandelen van pijn betrokken.

Op onze consultaties kunt u terecht voor nekklachten of rugklachten. Hiervan wordt de oorzaak opgespoord en indien nodig kan een ingreep in de nek of in de rug worden voorgesteld, bijvoorbeeld bij een hernia. In sommige gevallen zal een infiltratie worden gepland. Ook hiervoor kunt op onze dienst terecht. Voor rug-  en nekklachten wordt vaak samengewerkt met de diensten Fysische geneeskunde en Kinesitherapie.

Ook letsels aan de hersenen kunnen behandeld worden. Hiervoor zijn we in het Operatiekwartier uitgerust met een microscoop en een neuronavigatietoestel waarmee we precies de letsels kunnen lokaliseren. De behandeling van hersentumoren en het uitstippelen van het beleid gebeurt in overleg met verschillende artsen waaronder een neuroloog, een radiotherapeut, een oncoloog en een neurochirurg.

Een zenuw kan ook gekneld geraken in de pols (carpal tunnel syndroom) of in de elleboog. De operatieve aanpak van deze problemen gebeurt eveneens door neurochirurgen.


Raadplegingen: STRAAT 311 - Afspraken: 09 224 71 11

Verpleegafdeling: STRAAT 161 - Inlichtingen: 09 224 81 61
Hoofdverpleegkundige: Stefan De Cock