Dag van de Zorg: impressie

Datum
16/03/2015

Met de Dag van de Zorg, de jaarlijkse opendeurdag van zorginstellingen, wordt de zorgsector extra onder de aandacht gebracht. De dag werd in Jan Palfijn op gang getrapt door Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. Nadien konden de talloze bezoekers het volledig vernieuwde Jan Palfijnziekenhuis verkennen.

Dankzij de inzet van heel wat medewerkers werd het een prachtige dag. Verwonderde blikken in enkele hoogtechnologische diensten (Operatiekwartier, Centrale Sterilisatie en Medische Beeldvorming), grote interesse bij de interactieve infostanden (hoor je eigen hartslag, laat je pols gipsen, doe een stemtest, controleer je hartritme...) en vooral véél lachende en ontroerde gezichten bij het aanschouwen van het enthousiasme van ons verpleegkundig personeel en artsen.

De rampenoefeningen, in samenwerking met de Brandweer Gent, bleken zowel voor jong als oud erg spectaculair. Wie op consultatie ging bij de stadsdichter, werd verrast met een poëtisch medicijn. En zowel op de jobstand als bij de vrijwilligerswerking kon men terecht voor meer informatie over werken in ons ziekenhuis.

Wie langskwam, nam een mooie herinnering mee naar huis!