Dag tegen Kanker op 18 oktober 2018!

Datum
01/10/2018

Donderdag 18 oktober 2018, de jaarlijkse Dag tegen Kanker, staat het AZ Jan Palfijn Gent helemaal in het teken van “wel-zijn: wegwijs in je zoektocht”. Het ziekenhuis nodigt iedereen van harte uit voor een modieus programma dat zich richt op al wie rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken is bij kanker, in het bijzonder patiënten, hun partners en mantelzorgers. Kom die dag langs in onze inkomhal en speld samen met ons het gele lintje op als teken van verbondenheid!

Wat is er te beleven?

Onze kinesitherapeuten openen de dag met een dynamische workshop met ontspannende work-out en relaxatie onder het motto 'fit in je hoofd is goed in je vel'!

Annick Persoons en Karine Tollenaere rollen tweemaal, om 11 uur en om 14 uur, hun rode loper uit in onze inkomhal voor een modeshow van de merken Moonica en Neliane. Deze twee vrouwen werken samen aan collecties met toffe kledingstukken voor vrouwen met en na borstkanker en vrouwen die last hebben van lymfoedeem. Met modieuze hoedjes, sjaaltjes en bijpassende oorbellen proberen ze iedereen terug dat ‘goed gevoel’ te geven! Merken van vrouwen voor vrouwen!

Één van de hoogtepunten wordt ongetwijfeld het bezoek van Lieve Blancquaert. Aansluitend aan de modeshow van 11 uur geeft ze een extra woordje uitleg over haar Borstkankerbijbel. Ontmoet ook Davina Simons, één van de modellen op de catwalk. Ze is drager van het borstkankergen en onderging preventief een dubbele borstamputatie.

We sluiten de dag af om 14.30 uur met een gezond hapje en een drankje in het groot auditorium.

PROGRAMMA

Workshop Balance your Body & Mind door onze kinesisten
- 9.30 tot 10.30 uur - groot auditorium, straat 114

Fit in je hoofd is goed in je vel! Doe mee met de ontspannende work-out en relaxatieworkshop van onze kinesisten.

Modeshow Moonica en Neliane
- om 11 uur én 14 uur - inkomhal AZ Jan Palfijn Gent - 25 minuten

Annick Persoons en Karine Tollenaere vochten tegen borstkanker. Ze werden lotgenoten en werken nu samen aan trendy kledij voor vrouwen met en na kanker. Ze stellen hun kledinglijn voor tijdens twee modeshows.

Bezoek van Lieve Blancquaert, Davina Simons & Frank Deboosere
- 11 uur – inkomhal AZ Jan Palfijn Gent

Fotografe en spraakmakende vrouw Lieve Blancquaert stelt aansluitend op de modeshow om 11 uur haar Borstkankerbijbel voor. De 23-jarige Davina Simons, één van de modellen tijdens de modeshow, is drager van het borstkankergen en onderging preventief een dubbele borstamputatie. Niet te missen!

Boegbeeld van Kom Op Tegen Kanker en weerman Frank Deboosere steekt de patiënten in ons ziekenhuis een hart onder de riem! Om 11.30 uur helpt hij gele lintjes opspelden in de inkomhal en brengt een bezoek aan de patiënten in ons dagziekenhuis.

Ontspannende behandelingen door schoonheidsspecialistes
- van 10 tot 15 uur - voor patiënten en mensen met of na kanker - inschrijven verplicht!

Schoonheidsspecialiste Kristel Engelen legt elk uur iemand in de watten met een ontspannende gezichtsbehandeling. Collega-schoonheidsspecialiste Maryline De Wolf gaat langs bij patiënten in het dagziekenhuis voor hand- en voetmassages.
Inschrijven voor de gelaatsverzorging is verplicht en kan tot woensdag 17 oktober via de oncocoaches op 09 224 84 31 of 09 224 85 15, enkel op weekdagen tussen 8 en 16 uur.

Afsluitende receptie

- 14.30 uur – groot auditorium, straat 114

We sluiten de dag samen af met een gezond hapje en een drankje! Alle patiënten met kanker, hun naasten en sympathisanten zijn welkom voor een gezellige receptie.

Tot dan!