Gewijzigde bezoekregeling (COVID-19-maatregel)

Datum
28/12/2021

Gezien de hoge coronacijfers en de opmars van de omikronvariant in ons land wijzigen we onze bezoekregeling en coronamaatregelen vanaf woensdag 28 december 2021. We doen dit om onze patiënten maximaal te kunnen beschermen. 

Elke patiënt mag maximaal 1 vaste bezoeker per dag ontvangen, gedurende 1 uur tussen 14 en 20 uur (let op, op sommige afdelingen gelden afwijkende uren). 

Voor patiënten op bepaalde diensten (zoals onze materniteit, pediatrie, IZ, palliatieve) en voor patiënten die in eindelevensfase zijn, geldt hierop een uitzondering. 

We vragen bezoekers en patiënten die op consultatie komen ook om een FFP2-masker te dragen om ieders gezondheid en veiligheid nog meer te garanderen. 

Tijdens een bezoek aan een patiënt vragen we om de social distancing-regels zoveel mogelijk na te leven, altijd een mondmasker te dragen (zowel patiënt als bezoeker + we raden een FFP2-masker aan) en een goede handhygiëne toe te passen. Zo houd je zowel jezelf, je gezin, als je naaste die je komt bezoeken veilig en help je mee de verspreiding van het virus te voorkomen.

Kom NIET op bezoek als je zelf symptomen van corona ondervindt (koorts, keelpijn, hoesten, niezen, kortademigheid, vermoeidheid, ....).

We danken jullie voor jullie begrip in deze uitzonderlijke tijden.