Het Directiecomité komt eenmaal per week samen en is bevoegd voor beleidsvoorbereidende, coördinerende en uitvoerende taken van het dagelijks bestuur.
Het orgaan is samengesteld uit de bestuurder-directeur, de directeur human resources, de financieel directeur, de directeur verpleging, de directeur procesoptimalisatie en datamanagement en de hoofdgeneesheer.
Leden (dd januari 2021):
De Raad van Bestuur komt maandelijks samen en staat in voor het bestuur van het ziekenhuis. Dit bestuursorgaan behandelt alles wat niet werd toegekend aan de Algemene Vergadering en delegeert aan het Directiecomité en de bestuurder-directeur.
De Raad van Bestuur is samengesteld uit de bestuurders-deelgenoten en onafhankelijke bestuurders, aangevuld met bestuurders-experten.
Stemgerechtigde leden RvB (dd juni 2019):
Leden deelgenoot OCMW-Gent
Leden deelgenoot vzw Institut Moderne
Onafhankelijke bestuurders
Bestuurders-experten (niet-stemgerechtigd):
Bestuurder-directeur
Hoofdarts
Arts voorgedragen door de vergadering van de ziekenhuisgeneesheren
Afgevaardigde voorgedragen door OCMW-Gent
Afgevaardigde voorgedragen door vzw Institut Moderne
De Algemene Vergadering komt minstens twee maal per jaar samen en vertegenwoordigt de deelgenoten van de vereniging (de fusiepartners).
Stemgerechtigde leden:
Niet stemgerechtigde leden:
De Medische Raad vertegenwoordigt de artsen van het ziekenhuis en bestaat uit leden door hen gekozen.
Leden:
Opdracht
Het comité vervult op eenvoudige aanvraag:
De vraag om advies kan uitgaan van elk personeelslid van het ziekenhuis, van elke dokter of elke ziekenhuisgroepering. Het advies en de raad van het comité zijn vertrouwelijk en niet bindend en maken deel uit van een gemotiveerd verslag, dat uitsluitend wordt doorgegeven aan de aanvrager en weerspiegelt de verschillende gezichtspunten van zijn leden. Het comité kan ook beslissen om aan een aanvraag geen gevolg te geven. Deze beslissing moet dan wel gemotiveerd worden.
Samenstelling
Het algemeen organogram kan u hieronder als pdf downloaden.
AZ Jan Palfijn Gent maakt samen met het UZ Gent, AZ Sint-Lucas Gent en AZ Oudenaarde deel uit van het Ziekenhuisnetwerk Gent. Binnen het Ziekenhuisnetwerk Gent (ZNG) stemmen de vier ziekenhuizen hun medisch aanbod onderling op elkaar af, verwijzen ze patiënten door naar specialistische diensten en creëren ze schaalvoordeel bij ondersteunende dienstverlening. Finaal ontvangt de patiënt de best mogelijke zorg dicht bij huis. De vier ziekenhuizen bouwen met het ZNG een kwaliteitsvol en innovatief ziekenhuisnetwerk uit waarbij ze een betaalbaar en volledig klinisch aanbod bieden op nauwelijks enkele kilometers afstand van de woonplaats van de patiënt. Het netwerk bouwt een duurzaam partnerschap op met doorverwijzers, huisartsen, woonzorgcentra, wijkgezondheidscentra, thuisverpleegkundigen en externe zorgverleners.