Bereikbaarheid

Adres: Watersportlaan 5 - 9000 GENT
Leveringen en ceremoniewagens: Henri Dunantlaan 5 - 9000 GENT 

 

 


 

Met het openbaar vervoer

De dichtstbijzijnde bushaltes zijn:

  • Gent Beneluxplein (buslijnen 9 - 38 - 39)
  • Gent Ekkergemkerk (buslijnen 14 - 15 - 16 - 53 - 65- 67- 69)

Plan je route via de website van De Lijn.

Met de fiets of motorfiets

Voor het ziekenhuis zijn ruime en overdekte fietsenstallingen voorzien. Deze zijn bereikbaar via de ingangen voor fietsers en voetgangers aan de H. Dunantlaan en Watersportlaan. Fietsers en voetgangers mogen geen gebruik maken van de inrit voor auto's en moto's.

Er zijn ook fietsenstallingen voorzien aan de achterzijde van het ziekenhuis, ter hoogte van de autoparking. Deze zijn enkel bereikbaar via het voetpad/fietspad dat uitgeeft op de Henri Dunantlaan.

De parkeerplaatsen voor moto's en motorfietsen bevinden zich net voor de autoparkings. 

Gelieve tweewielers enkel achter te laten op de voorziene stalplaatsen zodat toegangs- en evacuatiewegen altijd vrij blijven. Verkeerd gestalde voertuigen en tweewielers kunnen worden verwijderd. 

Met de wagen

De site aan de Watersportlaan ligt aan de rand van het Gentse stadscentrum. Het ziekenhuis is vlot bereikbaar via de hoofdingang aan de Watersportlaan 5.

  • Het ziekenhuis beschikt over een ruime bezoekersparking links achter het hoofdgebouw. 
  • Het is mogelijk om elektrische wagens op te laden op de parking van AZ Jan Palfijn Gent via een laadkaart van Mobility+. Er zijn 4 laadpunten beschikbaar die gebruikt kunnen worden door bezoekers en patiënten.
  • De parkeerplaatsen voor personen met een handicap bevinden zich zowel op de grote parking als dichter bij het ziekenhuisgebouw. Parkeren is gratis voor wie beschikt over een eigen parkeerkaart voor mensen met een handicap.
  • De Kiss & Ride vlak voor de hoofdingang is voorbehouden voor het brengen en ophalen van patiënten en bezoekers. We raden aan om patënten die moeilijk te been zijn hier te laten uitstappen en daarna de wagen te parkeren op de parking aan de achterzijde. Dit is de kortste wandelafstand naar het ziekenhuisgebouw en u hindert hier geen ander verkeer.   
  • Taxi's en privaat ziekenvervoer kunnen eveneens van de Kiss & Ride gebruik maken.
  • De parkeerplaatsen aan Spoed zijn voorbehouden voor ziekenvervoer en noodgevallen. Maak indien mogelijk gebruik van de bezoekersparking of verplaats uw wagen nadat de patiënt in de spoeddienst is aangemeld.  
  • Respecteer de richtlijnen rond het parkeren en stationeren van voertuigen, zo blijven toegangs- en evacuatiewegen te allen tijde vrij en hindert u geen ziekenwagens of MUG diensten.  

De inrit langs de Henri Dunantlaan is voorbehouden voor MUG-voertuigen en begrafenisondernemers. Leveringen gebeuren eveneens via de Henri Dunantlaan. Deze inrit is niet toegankelijk voor wagens van patiënten en bezoekers.

Parkeertarieven

Bezoekersparking (achteraan)      Kiss & Ride (hoofdingang)
0 tot 30 minuten gratis    0 tot 30 minuten gratis
30 minuten tot 1 uur € 2,00   per bijkomend half uur + € 2,00
per bijkomend uur + € 1,00      
maximum per dag (24 uur) € 8,00   Parking Spoed  
Weekabonnement(1)(3)
(7 dagen)
€ 30,00   0 tot 15 minuten gratis
10-beurtenkaart(2)(3)
(max. 6 maand)
€15,00   per bijkomend half uur + € 2,00

Wie beschikt over een eigen “parkeerkaart voor mensen met een handicap” kan gratis gebruik maken van de publieke parkings op de terreinen van AZ Jan Palfijn Gent, zowel als chauffeur als passagier. U kan zich hiervoor in aanwezigheid van de titularis aanmelden aan de infobalie in de inkomhal met (een kopie van voor- en achterzijde van) uw parkeerkaart en het parkeerticket dat u krijgt bij het oprijden van de parking. 

Parkeertickets zijn geldig tot 30 minuten na betaling aan de automaat.
De betaalautomaten vindt u in de inkomhal naast de draaideur richting parking en naast de roltrap. De automaat aan de roltrap aanvaardt enkel betalingen met een bankkaart.

Bij verlies van uw ticket zal een kost van €25 worden aangerekend.

(1) Weekabonnementen zijn verkrijgbaar via de parkeerautomaten in de inkomhal van het ziekenhuis. Deze tickets zijn gedurende een week geldig voor een onbeperkt aantal parkeerbeurten.  

(2)10-beurtenkaarten zijn verkrijgbaar aan het onthaal
Als deze balie onbemand is, kan je terecht bij inschrijvingen (loketten in inkomhal).

(3) Met abonnementen en beurtenkaarten moet je telkens afwisselend binnen en buiten rijden. Je kan met deze kaart dus niet twee keer na elkaar buiten rijden zonder de kaart tussendoor te gebruiken om binnen te rijden. Het eerste gebruik mag zowel binnen- als buitenrijden zijn.

Elektrische wagens

Er zijn vier laadpunten voor elektrische wagens. U kan uw wagen opladen op de parking van het ziekenhuis via een oplaadkaart Mobility+.
 

Campus Fabiolalaan

Deze campus is gesloten. Alle onderzoeken, raadplegingen en opnames gebeuren op de site aan de Watersportlaan.