Bereikbaarheid

Bezoekersadres: Watersportlaan 5 - 9000 GENT
Leveringen, ceremoniewagens en maatschappelijke zetel: Henri Dunantlaan 5 - 9000 GENT

 

 

Met de wagen

De site aan de Watersportlaan ligt aan de rand van het Gentse stadscentrum. Het ziekenhuis is vlot bereikbaar via de hoofdingang aan de Watersportlaan 5.

  • Het ziekenhuis beschikt over een ruime parking links achter het hoofdgebouw waar ook 4 parkeerplaatsen voor elektrische wagens zijn gereserveerd.
  • De parkeerplaatsen voor personen met een handicap bevinden zich zowel op de grote parking als dichter bij het ziekenhuisgebouw.
  • De Kiss & Ride vlak voor de hoofdingang is voorbehouden voor het brengen en ophalen van patiënten en bezoekers. We raden aan om patënten die moeilijk te been zijn hier te laten uitstappen en daarna de wagen te parkeren op de parking aan de achterzijde. Dit is de kortste wandelafstand naar het ziekenhuisgebouw en u hindert hier geen ander verkeer.   
  • Taxi's en privaat ziekenvervoer kunnen eveneens van de Kiss & Ride gebruik maken.
  • De parkeerplaatsen aan Spoed zijn voorbehouden voor ziekenvervoer en noodgevallen. Maak indien mogelijk gebruik van de bezoekersparking of verplaats uw wagen nadat de patiënt in de spoeddienst is aangemeld.  
  • Respecteer de richtlijnen rond het parkeren en stationeren van voertuigen, zo blijven toegangs- en evacuatiewegen ten alle tijde vrij en hindert u geen ziekenwagens of MUG diensten.  

De inrit langs de Henri Dunantlaan is voorbehouden voor MUG-voertuigen en begrafenisondernemers. Leveringen gebeuren eveneens via de Henri Dunantlaan. Deze inrit is niet toegankelijk voor patiënten en bezoekers.

Parkeertarieven

Kiss & Ride (voor de hoofdingang)  
0 tot 30 minuten gratis
per bijkomend half uur + € 2,00
   
Parking Spoed  
0 tot 15 minuten gratis
per bijkomend half uur + € 2,00
   
Parking bezoekers en patiënten  
0 tot 30 minuten gratis
30 minuten tot 1 uur    € 2,00
per bijkomend uur + € 1,00
maximum per dag (24 uur) € 8,00
Weekabonnement (7 dagen) € 30,00

Het ticket is geldig tot 30 minuten na betaling aan de automaat.
De betaalautomaten vindt u in de inkomhal naast de draaideur richting parking en naast de roltrap. De automaat aan de roltrap aanvaardt enkel betalingen met een bankkaart.

Bij verlies van uw ticket zal een kost van € 25 worden aangerekend.

 

Met de fiets of motorfiets

Voor het ziekenhuis is een ruime en overdekte fietsenstalling voorzien. Er zijn ook fietsenstallingen aan de achterzijde, ter hoogte van de autoparking, deze zijn bereikbaar via de Henri Dunantlaan.

De parkeerplaatsen voor motorfietsen bevinden zich ter hoogte van de autoparking. 

Gelieve tweewielers enkel achter te laten op de voorziene stalplekken zodat toegangs- en evacuatiewegen altijd vrij blijven. Verkeerd gestalde tweewielers kunnen worden verwijderd. 

Met het openbaar vervoer

De dichtsbijzijnde bushaltes zijn:

  • Gent Beneluxplein (buslijnen 9 - 38 - 39)
  • Gent Ekkergemkerk (buslijnen 14 - 15 - 16 - 53 - 65- 67- 69)

Site Fabiolalaan

Deze site is gesloten. Voor alle onderzoeken en raadplegingen en voor een opname kunt u terecht op de site Watersportlaan.