Belevingstentoonstelling “Ten Toon 200” rond Parkinson

Datum
10/04/2017

Naar aanleiding van 200 jaar Parkinson, organiseert de Vlaamse Parkinson Liga een tentoonstelling in het AZ Jan Palfijn Gent. De expositie past in het opzet meer bewustzijn te creëren bij het grote publiek.

Na 200 jaar is Parkinson nog steeds een weinig bekende ziekte. De ziekte van Parkinson is een aandoening, die niet alleen motorische veranderingen veroorzaakt, maar ook heel wat minder bekende mentale en emotionele problemen. Ondanks de hoge prevalentie van de ziekte is zij slecht gekend en blijven hardnekkige misvattingen en vooroordelen bestaan.

De tentoongestelde werken zijn allen van de hand van Parkinson patiënten. Ondanks de zware diagnose kunnen zij nog presteren, soms in de gewone werkomgeving, maatschappelijke inzet, of zoals hier, als kunstenaar. ‘Ten Toon 200’ laat u ook de ziekte ervaren door het ervaringsparcours waarin staan, gaan, liggen en evenwicht niet langer evident zijn. Tot slot, komen getuigenissen van een aantal ‘ mensen met ‘ in hun dagelijkse doen en laten en hun bevindingen aan bod, via projectie op een groot scherm.

 

Meer informatie:

Praktisch:

  • Kunst- en ervaringsparcours: 23 april tot 18 mei 2017, van 14 tot 19 uur
  • Locatie: AZ Jan Palfijn Gent, in de tunnel van de inkomhal naar het restaurant
  • Gratis