Belegeidingsprogramma voor mantelzorgers dementie

Datum
07/04/2021

In Vlaanderen woont 70% van alle mensen met dementie thuis: alleen of met een naaste. Na de diagnose blijven mantelzorgers vaak met veel vragen achter. Praktische vragen, maar evenzeer vragen op emotioneel vlak. Hoe lukt het u om te zorgen voor de persoon met dementie en toch ook te zorgen voor uzelf?

Begeleidingstraject voor mantelzorgers

Om mantelzorgers een antwoord te bieden, ontwikkelden het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de Alzheimer Liga het begeleidingstraject ‘Dementie en nu’.

  • Het traject bestaat uit 10 sessies in kleine groep.
  • Het is bedoeld voor mantelzorgers (partner, broer, zus, zoon, dochter, neef, nicht, buurman …) van een persoon met dementie (ongeacht welke vorm of stadium) of een milde cognitieve stoornis (MCI).
  • De 10 sessies worden geleid door eenzelfde coach die een opleiding tot coach “Dementie en nu” volgde. Op deze manier heeft u altijd een vertrouwd gezicht voor uw vragen.

Praktisch

Het inschrijvingsgeld bedraagt 80 EURO. Dit omvat de 10 sessies met koffiepauze en het boek “Dementie en nu” ter waarde van 30 EURO ingebrepen. Voor personen met een verhoogde tegemoetkoming bedraagt het inschrijvingsgeld 40 EURO. Verschillende mutualiteiten voorzien terugbetaling voor dit programma. Vraag dit zeker na bij uw mutualiteit!

De sessies worden gegeven op een vaste locatie en gaan afwisselend ’s avonds en ’s namiddags door.

Wil u op de hoogte gehouden worden wanneer deze reeks nog plaatsvindt? Laat uw gegevens dan hier achter.

Meer info: www.dementieennu.info

Partners

‘Dementie en nu’ kadert binnen de werking van Dementievriendelijk Gent en wordt gesteund door SEL Gent en Cera. Het is een samenwerking tussen: Alzheimer Liga Vlaanderen, ECD Paradox, UZ Gent, AZ Jan Palfijn, AZ Maria-Middelares, AZ Sint-Lucas, Stad Gent, Bond Moyson, Christelijke Mutualiteit, Liberale Mutualiteiten Oost-Vlaanderen, wzc Domino, Huisartsenvereniging Gent.