Ann Wynant nieuwe bestuurder-directeur AZ Jan Palfijn Gent

Datum
19/11/2016

Ann Wynant zal vanaf  januari 2017 de rol van bestuurder - directeur opnemen binnen het AZ Jan Palfijn Gent.

Mevrouw Wynant maakt de overstap van het Nationaal MS Centrum waar ze de laatste twee jaar aan de slag was als Algemeen Directeur. Voorheen was ze onder meer actief als HR Director bij Rode Kruis-Vlaanderen en het AZ Sint-Maarten te Mechelen. Ze is voorzitter en actief lid van diverse overlegplatforms en koepelorganisaties en brengt een ruime ervaring in de gezondheidszorg met zich mee.

Bij de selectie werd ze als beste uit 19 kandidaten weerhouden. Haar leiderschapsstijl en de voorstelling van haar beleidsvisie aan de Raad van Bestuur gaven de doorslag.

Voorzitter Rudy Coddens: “Mevrouw Wynant is een sterke persoonlijkheid met ruime ervaring als manager. Haar visie sluit nauw aan bij de waarden van het AZ Jan Palfijn Gent en de toekomstvisie die door de Raad van Bestuur is uitgezet.

Ann Wynant beschrijft zichzelf als gedreven, enthousiast en resultaatgericht. Ze houdt van een open dialoog met medewerkers en artsen en ziet hierin een belangrijke basis voor een constructieve samenwerking.

Als eerste focuspunten wil ze inzetten op

  • het verder profileren van het AZ Jan Palfijn Gent als algemeen ziekenhuis in het zorglandschap te Gent en daarbuiten.
  • een verdere optimalisatie van een patiëntgerichte benadering in alle zorg- en operationele processen.
  • de uitbouw van een organisatie met voldoende slagkracht voor de toekomst én met aandacht voor de acute basiszorg in het bijzonder, op basis van een analyse van de activiteiten en financiële aspecten van het ziekenhuis.

Ann Wynant “Een ziekenhuis draait om en voor mensen. Daarom is het van belang een optimaal evenwicht te vinden tussen de zorg voor een vlotte en efficiënte werking van het ziekenhuis én de zorg voor medewerkers en artsen die dagelijks het beste van zichzelf geven. Dit evenwicht biedt een belangrijk fundament om patiënten de beste zorg te bieden”.

Tot 31 december 2016 zal de heer Luc Devriendt de lopende zaken verder opvolgen als waarnemend bestuurder-directeur.