31 mei = Werelddag zonder Tabak

Datum
30/05/2017

Beste bezoeker,

31 mei is Werelddag zonder Tabak. Daarom besteedt AZ Jan Palfijn Gent die dag extra aandacht aan rookpreventie en stoppen met roken.

Het ziekenhuis biedt rokers die dag een gezond alternatief voor de sigaret. Ga woensdag 31 mei dus niet naar de rookruimte maar kom naar de informatiestand in de inkomhal om jouw sigaret om te ruilen voor een gezonde pauze en lekker alternatief. Je vindt er ook meer vrijblijvende informatie over hoe je kan stoppen met roken.

We willen er ook nog eens op wijzen dat roken op het volledige terrein van het ziekenhuis verboden is met uitzondering van de rookruimte voor de hoofdingang van het ziekenhuis.

Wie wil stoppen met roken kan overigens ook op andere dagen terecht bij de tabakologen van het AZ Jan Palfijn Gent. Een tabakoloog is een rookstopspecialist die nagaat wat roken voor jou betekent, je goed voorbereidt en begeleidt tijdens het stoppen. Met de hulp van een tabakoloog vergroot je de kans om definitief te stoppen met roken.

  • Johan Poelman: 09 224 86 70
  • Stijn Tiberghien: 09 224 85 16

Nieuw terugbetalingssysteem
Wie wil stoppen met roken en daarvoor hulp zoekt bij een tabakoloog betaalt vanaf 1 januari 2017 enkel nog een klein deel van de kosten zelf. De Vlaamse Overheid betaalt de rest rechtstreeks aan de tabakoloog. Hoeveel je moet betalen, hangt af van je situatie (leeftijd, verhoogde tegemoetkoming), het type begeleiding (individueel, in groep) en de duur van de begeleiding. Iedereen heeft jaarlijks recht op een tussenkomst voor maximum 4 uur individuele begeleiding of 12 uur begeleiding in groep. Het systeem werkt met punten (48 punten in totaal). Bij elke begeleiding gaan er punten af.

Meer info?
Tabakstop geeft je gratis advies over de eerste stappen die je zelf kan zetten. Bel het gratis nummer 0800 111 00 of neem een kijkje op www.tabakstop.be.