10 000ste heupingreep voor dr. Koen De Smet!

Datum
01/03/2018

Orthopedisch chirurg van AZ Jan Palfijn Gent, dr. Koen De Smet opereerde deze week voor de 10 000ste keer een patiënt aan de heup. Het Nieuwsblad kwam langs in het ziekenhuis voor een interview met de chirurg en riep hem uit tot ‘keizer van de heup’.

Net overgevlogen vanuit het ziekenhuis in Rome, zat in AZ Jan Palfijn zijn 10 000ste heuppatiënt op hem te wachten. Ter ere van deze mijlpaal zette hij zijn patiënt in de bloemetjes met een fijne attentie.  

Dr. De Smet vloog al heel de wereld rond of patiënten vanuit de VS of Scandinavië zakten af naar België voor een ingreep. Zijn meesterschap in de resurfacing-techniek maakt hem uniek en geliefd tot bij Jean-Claude Van Damme toe. Bij die techniek wordt enkel het beschadigde deel van het gewricht vervangen wat zorgt voor een snellere revalidatie van zijn patiënten.

 

Dr. Koen De Smet is een vaste waarde in het ziekenhuis waar we trots op zijn! In 2005 vestigde hij al een wereldrecord toen 600 mensen bij hem onder het mes gingen. Hij doet makkelijk 8 ingrepen op één dag en is blij dat hij zo veel mensen kan helpen. 

 

 

 

Het artikel in Het Nieuwsblad kan je lezen via deze link: www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180228_03383561