Ons zorgverhaal

Ons logo belichaamt de kern van ons zorgverhaal. Menselijkheid, samenwerken, doorgedreven medische kennis, vertrouwen en innovatie staan in het AZ Jan Palfijn Gent centraal.

1. Verbondenheid en menselijkheid

De vlakken in het logo zijn als schakels verbonden met elkaar. Wij voelen ons als hulpverlener verbonden met onze patiënten en verliezen het menselijke aspect bij een behandeling niet uit het oog.

2. Samenwerken en netwerk

De verschillende kleuren verwijzen naar de diverse spelers in het zorglandschap (ziekenhuisdiensten, huisarts, mantelzorger...). De kleuren overlappen elkaar: wij werken in een netwerk samen met onze andere partners.

3. Kennis en wetenschap

Het logo is een zeshoek. De zeshoek of hexagoon is een veel gebruikte vorm in de wetenschap. Ons ziekenhuis heeft kennis in huis.

4. Vertrouwen en optimisme

De vorm van het logo doet denken aan een honingraat, de bouwsteen van een bijenkorf. Deze vorm staat symbool voor structuur, houvast, stevige basis. Op ons ziekenhuis kun je vertrouwen. Wij zijn optimistisch en gaan elke dag voor beter.

5. Vooruitgang en dynamiek

Het logo lijkt te roteren en straalt beweging en dynamiek uit. Ons ziekenhuis staat niet stil. Wij investeren in personeel, infrastructuur en apparatuur.